De tv-checklist: haal jij alles uit je Interactieve TV?

Dus je hebt Interactieve TV van Caiway? Fijn! De eerste stap naar een betere tv-ervaring is gezet. Doelloos zappen, wachten op reclameblokken voor je wc-break en korrelig beeld zijn verleden tijd. Maar dat zwarte kastje onder je tv kan meer. Veel meer. Weten of jij wel alles uit je Interactieve TV haalt? Of heb je nog geen Interactieve TV en wil je in alle rust even grasduinen? Scan onze checklist!

 

Alles aangesloten?

Voordat we beginnen, nog even checken of alles is aangesloten. Zitten de juiste kabeltjes in de juiste stopcontacten en lijningangen? Let vooral op dat je UTP-, HDMI- en stroomkabels op de juiste manier zijn aangesloten. Dit verschilt per modem. Kom je er niet uit? Hier vind je een handig overzicht met al onze handleidingen.

Lees ook:
Welke streamingsdienst past het beste bij jou?

De basis

Allereerst de basis. Met onze tv-ontvangers en apps voor smartphone en tablet, kun jij namelijk altijd alles terugkijken. Wanneer je maar wilt. Zo werkt het:

 1. Programma gemist
  Kijk met Programma Gemist jouw favoriete programma’s tot 7 dagen terug.
 2. Begin gemist
  Te laat voor je favoriete show? Gebruik Begin Gemist kijk vanaf het begint terug.
 3. Opnemen
  Neem je favoriete show op met Opnemen, dan kun je op ieder moment terugkijken.
 4. Live TV pauzeren
  Met Live TV pauzeren pauzeer je het actuele programma en kijk je het op een later moment verder.
 5. TV-Gids
  Je tv-momenten plannen? Onze tv-gids-functie werkt net zoals een oude, vertrouwde tv-gids.

Afstandsbediening aansluiten

Voordat je denkt: ‘Joh, meen je dit nou?’ en vrolijk verder leest: zo’n open deur is deze tip niet. Naast de tv-ontvanger is onze Caiway afstandsbediening namelijk ook te gebruiken voor de tv zelf. Onnodig switchen tussen twee (of zelfs drie!) afstandsbedieningen is daarmee verleden tijd. En moeilijk is het aansluiten niet: je doet het al in een paar stappen. Let wel even op: voor iedere afstandsbediening is het stappenplan net even anders. Maar ook daar hebben wij een handig overzicht voor! Je vindt ‘m hier.

 

Het juiste pakket

Het mooie aan tv: er is voor ieder wat wils. Voor wie zijn tv-ervaring echt naar een hoger niveau wil tillen, hebben we verschillende zenderpakketten. Of je nu een sportliefhebber bent, een film-junkie of nieuwsjager: er zit ongetwijfeld iets tussen ons aanbod. Scroll er hier eens op je dooie gemak doorheen. Er zit ongetwijfeld iets tussen wat voor jou interessant is!

 

En het bestellen van zo’n pakket? Dat is ook geen hogere wetenschap. Sterker nog, via Mijn Caiway is een pakket bestellen – of zender toevoegen – een koud kunstje. Ga naar Mijn Caiway, log in, klik op ‘My TV’ en vervolgens op ‘Aanvullende pakketten’. Volg het stappenplan et voilà: je kunt je vergapen aan een dubbel dikke dosis sport, film of erotiek. Als dat je ding is natuurlijk.

 

Opzeggen kan overigens maandelijks. Dus mocht je speciaal voor het Formule 1 seizoen Ziggo Sport Totaal willen aanschaffen, dan kan dat. Opzeggen is zo gepiept via Mijn Caiway.


Lees ook:
Zo haal je alles uit je universele afstandsbediening

 

Veilig tv kijken

Je kids liever niet in contact laten komen met enge films, bloederige series of ander ‘volwassen’ materiaal? Op de Amino Aria tv-ontvanger heb je met een druk op de knop al een kinderslot ingeschakeld. Dan kun je met een gerust hart de kinderen voor de tv zetten. Het werkt als volgt:

 • Druk op de ‘menu’-knop;
 • navigeer met de pijltjestoetsen naar ‘Instellingen’;
 • druk op het pijltje naar beneden om naar de menu-opties te gaan;
 • navigeer naar ‘geblokkeerde zenders’ en druk op ‘Ok’;
 • ga naar de zender die je wil blokkeren en druk op ‘Ok’;
 • er verschijnt een rondje met een streepje voor de zendernaam: de zender is nu geblokkeerd.

In de late uurtjes toch aan je Temptation Island-verslaving werken? Dan voer je de pincode in en wordt de zender ontgrendeld.

Op onze Amino Aria 7x kan helaas geen kinderslot worden ingesteld. Maar een pincode toevoegen kan wel! Hoe, dat lees je hier.

 

De Multiscreen en Interactieve tv-app

Zit jouw familie vuistdiep in het voetbal, maar check jij liever herhalingen van How I Met Your Mother? Gebruik dan de Interactieve tv-app en/of de Multiscreen tv-app. Zo kun je met 5 mensen tegelijk verschillende dingen kijken. Klanten die al gebruik maken van ons nieuwe pakket (beschikbaar vanaf begin mei 2019), hebben toegang tot de eerste. Voor wie nog een oud pakket heeft, is er de Multiscreen tv-app. Met deze apps kun je altijd (en overal) tv kijken op je smartphone, tablet of laptop. Gemiste programma’s terugkijken, opnemen of pauzeren is een koud kunstje. En dat terwijl je in de keuken staat, aan het tuinieren bent, in bad ligt of het bed niet uit wil komen. Handig toch? Download de Multiscreen tv-app hier voor iPhone of Android of download de Interactieve tv app hier voor iPhone of Android. Bij de Interactieve tv-app log je in met je mail-gegevens, bij de Multiscreen tv-app doe je dat via Mijn Caiway. En kijken maar!

Oke, nog even een korte samenvatting:

 1. Sluit alles aan!
 2. Connect je afstandsbediening
 3. Kies een pakket dat bij je past
 4. Kijk veilig tv
 5. En download onze tv-apps!

Toch nog het gevoel dat je iets mist? Loop voor de zekerheid door alle benodigde handleidingen heen. Ze zijn allemaal hier te vinden: van how to’s voor je afstandsbediening tot handleidingen voor je tv-ontvanger en onze GO-diensten. Dan rest ons nog een ding: heel veel kijkplezier! 🙂