4 voordelen van wifi met de kracht van glasvezel

Stel: je dochter kijkt het liefst de hele dag vlogs, je zoon is buiten schooltijd non-stop aan het Fortniten en ondertussen wil jij éven een moment voor jezelf met je favoriete serie op je tablet. Of dit: wat moet je als je allebei de griep hebt en het echt alleen maar aankan om thuis ieder je éigen serie te kijken?

De oplossing is simpel. Glasvezel. In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van deze pijlsnelle verbinding.


Dit is glasvezel
Even een klein stukje theorie. Glasvezel is een flinterdunne, ijzersterke glasdraad die gebruikt wordt om licht te transporteren. Met behulp van dit licht kunnen gegevens supersnel verstuurd worden. Met glasvezel gaat dit via een opzichzelfstaand glasvezelnetwerk. Dit maakt glasvezel internet zeer stabiel, waardoor het minder storingsgevoelig is én de glasvezelverbinding loopt direct naar jouw huis, dus zonder onderbrekingen in de wijk.


1 – Signaalsterkte voor iedereen
En hoe dit in verhouding staat tot je wifi-signaal? Het gaat verder dan het oplossen van dit soort ‘iedereen tegelijk’-situaties. Want wifi via glasvezel zorgt er ook nog eens voor dat niemand er slecht vanaf komt tijdens het streamen of surfen. De snelheid van glasvezel is namelijk erg hoog bij binnenkomst, met als gevolg dat de snelheid die de wifi-router uitzendt ook hoog is. Oftewel: iedereen heeft een goed signaal.


2 – Gegarandeerde internetsnelheid
Misschien heb je het weleens meegemaakt: een trage of haperende wifi-verbinding op bepaalde piekmomenten, zoals ‘s avonds. Daar kan je last van hebben wanneer je, bij internet via de coax-kabel, de internetsnelheid moet delen met je buren. Met internet via koperdraad hangt het er maar net vanaf hoe dicht je bij de bron woont. Woon je niet bóvenop de wijkcentrale? Dan is de snelheid van jouw internet minder snel dan beloofd. Met glasvezel heb je een gegarandeerde internetsnelheid, wel zo fijn!


3 – Super hoge pingsnelheid
Iedereen beeld zonder haperingen: top. Maar er is nog een situatie waarbij supersnelle wifi handig, zo niet noodzakelijk is: bij online gamen. Meer specifiek: de up -en downloadsnelheid zijn daarbij van eh, levensbelang. Want daarmee hangt de snelheid van de zogenaamde ping samen. We leggen je in dit artikel precies uit wat dat is. Voor nu kunnen we zeggen dat glasvezel voor gamers (en hun huisgenoten die een film willen kijken) echt een supergroot voordeel is.


4 – Je haalt eruit wat erin gaat
Met een glasvezelverbinding heb je geen splitters of versterkers nodig voor het verdelen van je signaal. Een splitter zorgt bij internet via de coax-kabel voor signaalverlies. Om dat probleem op te lossen heb je bij internet via coax soms een wifi-versterker nodig. Bij glasvezel maakt het niet uit hoe lang de kabel is, het signaal blijft even sterk.